Ontvang gratis een vrijblijvend bod

Auto met kapotte versnellingsbak verkopen

Een auto met kapotte versnellingsbak verkopen is niet altijd even gemakkelijk. Echter kan dit wel zonder kosten en zonder gedoe via onze site! U bent namelijk terecht gekomen bij een online autoveiling waarbij u uw wagen met kapotte versnellingsbak onder de aandacht kunt brengen bij de ruim 5000 aangesloten autobedrijven. Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Ontvang kosteloos het hoogste bod en verkoop alleen wanneer u dat wilt. Ophalen is gratis!

9.2 op 10 ★★★★★ gebaseerd op 139 review

auto met automaat

Handgeschakelde versnellingsbak of automatisch

Er zijn twee verschillende soorten versnellingsbakken, namelijk handgeschakeld of automatisch. Bij de handgeschakelde versnellingsbak schakelt u met behulp van de voet koppeling en de versnellingspook. Bij een automatische versnellingsbak gaat de koppeling volledig automatisch en hoeft u niet met een versnellingspook de juiste versnellings te kiezen. Een handgeschakelde bak heeft meestal 5, 6, of 7 versnellingen. De automatenbak heeft ook een pook maar die kan alleen naar voren of achteren worden bewogen. Hierbij kiest u voor de D voor vooruitrijden, of de R van achteruit rijden.

Veel voorkomende defecten bij een handgeschakelde versnellingsbak

Heeft u een handmatige versnellingsbak dan kan het gebeuren dat deze stroef schakelt, of niet meer in de juiste versnelling wilt. De tweede versnelling werkt als voorbeeld niet meer. De enige remedie is de auto aan te bieden bij een specialist om het probleem op te lossen. Het herstellen van een versnellingsbak problemen is erg kostbaar. Bij een handgeschakelde bak moet u denken aan 1.500 tot 2.500 euro voor herstelling. 

Defecten bij een automatische versnellingsbak

Bij de automatenbak kunnen de problemen zeer uiteenlopend zijn, van niet meer in beweging komen in de D of R stand, tot aan schokkend doorschakelen. De automaat telt zeer veel kleine onderdelen en daar kan veel in stuk gaan. Alleen een specialist kan dergelijke problemen verhelpen. Gemiddeld kost herstellen tussen de 2.500 en 5.000 euro.

 

Veel voorkomende oorzaken van problemen met de versnellingsbak

Wanneer de motor tijdens het rijden uitvalt en daarna niet meer wilt starten, of bij koude start niet wilt starten, kan getroffen zijn door een gebroken distributieriem. Dit is een veelvoorkomende probleem. Wanneer de distributieriem breekt dan ontstaat er direct grote schade in het motorblok welke enkele duizenden euro’s kost om te herstellen.

Wagen verkopen met kapotte versnellingsbak

Veel mensen kiezen niet voor herstelling omdat dit erg kostbaar is. Een auto met kapotte versnellingsbak verkopen is dan de andere optie. Meestal is het erg lastig om de juiste koper te vinden omdat de kosten vaak erg hoog zijn. Alleen uitgebreid onderzoek kan uitwijzen hoe duur de reparatie daadwerkelijk wordt. Verkopen hoeft geen probleem te zijn. Via onze site kunt u namelijk gratis en vrijblijvend uw auto met kapotte versnellingsbak verkopen. U ontvangt vrijblijvend het hoogste bod en beslist zelf of u het voertuig daarvoor wilt verkopen. Aanmelden is dus gratis en vrijblijvend. De koper komt altijd uw wagen gratis ophalen. Geen gedoe dus!