Wat kost schadeherstel

Schade expert

In bijna alle gevallen is het raadzaam om een schade expert de schade aan uw auto te laten opnemen omdat hij een beter zicht heeft op wat er allemaal kapot is. Indien u ergens tegen aangereden bent met uw eigen auto dan kan het lijken dat er alleen wat lak van uw voorbumper af is maar het kan ook zijn dat er meer aan de hand is wat u niet ziet. Een bumper is van kunststof en kan daarom scheuren. Soms zijn de scheuren niet met het blote oog zichtbaar en kunnen dan gaan doorscheuren. Indien de bumper van buitenaf wordt bijgespoten kan er na verloopt van tijd de lak gaan barsten omdat de scheur in de bumper gaat werken. Ook kan het zijn dat de ophangbevestiging van de bumper beschadigd is geraakt. Dit kan leiden tot een loszittende bumper. Een schade expert kan vaak inschatten hoe erg de schade is en daarvoor een kostenraming opmaken.

Schadeherstel is duur. Dit komt omdat er meer arbeid in het herstellen van de schade gaat zitten dan men denkt. Schade herstellen is veel werk en kost dan ook veel tijd. Tijd is geld.

schadeauto kosten

Schadewagen verkopen?

Ontvangt gratis de hoogste prijs

Gratis en vrijblijvend aanmelden
Gratis ophaaldienst door heel België
Direct cash geld of via bankoverschrijving
Wij ontzorgen u van A tot Z
7 dagen op 7 tot 22.00

auto waarde checken

Herstellen of  beter verkopen?

Schade laten herstellen is niet altijd slim, tenzij u echt de wagen tot het einde gaat houden. Bent u van plan de wagen binnen enkele jaren te verkopen, dan is grote schade laten herstellen vaak niet slim. Een ongeval wagen is namelijk zelfs na de herstelling niet 100%. In de fabriek wordt er gekeken naar millimeters. Wanneer het chassis krom is geweest, dan is dit nooit meer 100% recht te krijgen en dat merk je onder het rijden. 1mm afwijking is al merkbaar!

Bovendien kan achteraf altijd bij een keuring worden vastgesteld dat de wagen betrokken is geweest bij een ongeval en hierdoor geeft men minder voor uw auto terug. Zelfs wanneer de auto opnieuw is gespoten kan dit m.b.v. een lak diktemeter worden aangetoond. Is er een grote schade, dan kunt u beter de auto met schade verkopen. Zo voorkomt u gedoe wanneer u een gerepareerde auto wilt verkopen.

Kleine lak beschadiging herstellen

kleine schade spuitenAls er een hele kleine lak beschadiging op een makkelijke plek op de auto zit dan is er een uitgebreide procedure om deze weer te herstellen. Allereerst wordt de plek goed gereinigd (ontvet) vervolgens wordt het geschuurd en opnieuw ontvet. In sommige gevallen moet er plamuur worden aangebracht om de oneffenheden weg te werken. Plamuur heeft droogtijd nodig en moet ook geschuurd worden. Als alles egaal is moet er lak worden aangebracht. Vaak wordt er een groter deel gespoten om kleurverschil te voorkomen. Bij veel auto’s komt er ook een bescherm-lak-laag over de kleur heen te zitten. Dit is de blanke lak laag. Deze lagen moeten ook ieder drogen. Als de lak uitgehard is wordt met een poetsmachine de spuitnevel nogmaals weggepoetst. Deze uitgebreide behandeling zorgt ervoor dat de schade niet meer terug te herkennen is. Uiteraard is de prijs er dan ook wel naar. Een kleine lak beschadiging zoals deze, op een makkelijke plek, kan snel richting de 400 euro lopen.

Een defecte voorbumper

kapotte voorbumperEen voorbumper die defect is kan soms nog worden hersteld met polyester en plamuur. Met polyester worden de gaten gedicht en met plamuur worden oneffenheden opgevuld. Hier gaat veel tijd in zitten omdat elke laag moet drogen en uitharden voordat er een nieuwe laag aangebracht kan worden. Ook hier wordt vooraf alles goed gereinigd en ontvet om de hechting van polyester, plamuur en lak te optimaliseren. Hoe lastiger de plek, hoe meer tijd de reparatie kost. Vaak moeten de lijnen in de bumper hersteld worden wat extra veel tijd kost. Een reparatie zoals deze kan 900 euro kosten.

Soms kan de voorbumper niet worden gerepareerd of is het goedkoper deze te vervangen. Een nieuwe bumper is kleurloos en moet in de originele kleur worden gespoten. Hierbij komen de spuitkosten en de kosten van een nieuwe bumper voor uw rekening. De prijs van een nieuwe bumper is afhankelijk van het merk en type van uw auto. Gemiddeld kost deze 700 euro. De spuitkosten van de bumper liggen ook rond de 700 euro. Daarmee kost een nieuwe voorbumper geheel in kleur gespoten rond de 1400 euro.

Meld uw auto gratis aan om te zien hoeveel hij nog waard is!

Een deuk in uw portier

deuk in portier herstellenEr zijn verschillende soorten deuken. Een deuk moet bijna altijd geplamuurd worden en ook bijna altijd worden gespoten. De ene deuk is lastiger er uit te halen dan de andere deuk. Hierbij worden ook veel verschillende technieken toegepast. Zo zijn er technieken met een zuignap om de deuk er uit te trekken maar kan deze er soms ook van binnen uit uitgeklopt worden. In het ergste geval moet er iets worden aangelast om de deuk er uit te krijgen. In het geval dat hij van binnenuit er uit geklopt wordt dan moet de deur uit elkaar gehaald worden om er goed bij te kunnen komen. Het demonteren kost extra tijd. Ook in het geval van lassen moeten de las sporen worden verwijderd. Ook dit is een tijdrovende klus. Als de deuk eenmaal voor 99% uitgedeukt is moet deze worden ontvet en geschuurd. Daarna worden oneffenheden weg geplamuurd. Na het plamuren moet alles weer super glad geschuurd worden. Schuren gebeurt ook met meerdere soorten schuurpapier (korrels). Na het schuren moet alles opnieuw worden gereinigd en worden afgeplakt. Daarna kan het spuiten beginnen. In veel gevallen moet een complete deur opnieuw gespoten worden ook al is en maar een klein deukje. Dit is om kleurverschil te voorkomen. Na het spuiten moet de lak en spuitnevel worden uitgepoetst. Uitdeuken en spuiten zijn vaak kostbare en tijdrovende klussen. Een prijs van een portier uitdeuken en spuiten varieert van 600 tot 1200 euro. In sommige gevallen is het goedkoper om een nieuw portier te plaatsen en deze opnieuw te spuiten.

Voorkant of achterkant in elkaar

Indien er een aanrijding is geweest waarbij de voorkant van de auto in elkaar zit dan kan de schade snel erg hoog oplopen. In veel gevallen is er meer kapot dan alleen een voorbumper. Koplampen gaan vaak kapot, de motorkap beschadigd en ook de onderliggende delen zoals het chassis en de radiateur hebben het te voortduren. Deze schade kan snel richting de 3000 à 4000 euro lopen.

Gegarandeerd het hoogste bedrag, én gratis opgehaald!

Schadeauto verkopen

direct uitbetaaldIn sommige gevallen is het financieel interessanter om uw schadeauto te verkopen. Schadeherstel is duur en verdient zich niet terug. Indien uw auto 4000 euro waard is en u heeft 1000 euro schade, en u laat deze herstellen,  dan krijgt u bij verkoop vaak niet eens 4000 euro voor terug als men weet dat er schade is geweest. Ook door schade wordt uw auto minder waard. Indien u de auto via een zoekertje wilt verkopen dan geeft men er ook minder dan 3000 voor terug (4000-1000 schade). Men moet dan zelf de schade laten herstellen en dit kost u nog eens extra. Vaak zal men niet meer dan 2000 voor uw auto bieden.

Bij ons ligt dat anders. Wij hebben een groot netwerk aan gescreende en erkende autobedrijven waaronder ook schade herstelbedrijven. Wij kunnen uw auto in een keer voorleggen aan al deze bedrijven welke vervolgens een bod kunnen uitbrengen. Het hoogste bod krijgt u binnen 24 uur te horen. Het bod is gratis en vrijblijvend. U bent dus niet verplicht uw schadeauto te verkopen. Met het bod kunt u doen wat u wilt. Beslist u de schadeauto daarvoor te verkopen dan kan dat direct. Het bod dat u ontvangt is een gegarandeerde verkoopprijs. Schadeherstel bedrijven bieden vaak meer op uw auto omdat zij tegen minder kosten uw auto kunnen herstellen. U bent snel van uw auto af en krijgt er meer voor terug. De veiling is geheel gratis en vrijblijvend.

Wat kost schadeherstel
Schuiven naar boven